Over mij

“De langste reis is de weg naar binnen.” – Dag Hammersköld

Froukje de Wilde (1956)

Vanaf september 2004 geef ik trainingen en individuele therapiesessies Emotioneel Lichaamswerk en Ademwerk. En sinds 2009 Rebalancingsessies en sinds 2014 sessies traumawerk Somatic Expierencing = lichaamsgericht traumawerk en sinds 2017 NARM sessies = traumawerk gericht op vroeg- & ontwikkelingstrauma.

Hieronder vertel ik iets over mezelf, zodat je enig idee kunt krijgen wie ik ben.

Ik ben geboren en getogen in het Noorden, spreek naast Nederlands zowel Fries en een beetje Drents en Gronings. Opgegroeid ben ik in Veenhuizen en Norg. Na de middelbare school heb ik de Pedagogische Academie gevolgd en enkele jaren op een basisschool in een dorp voor de klas gestaan. Vervolgens heb ik gewerkt in de medezeggenschap en vakbeweging en daarnaast een Middelbare en Hoger Beroepsopleiding Arbeidsmarktpolitiek/Personeelsbeleid gevolgd. Aan de Open Universiteit heb ik de Kort Hoger Beroepsopleiding Bedrijfskunde Juridische richting gevolgd en modules Arbeids- en Organisatie Psychologie. Sinds 2002 ben ik werkzaam geweest bij de Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) – onderdeel van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als inspecteur Arbeidsomstandigheden en ruim 10 jaar als leidinggevende / manager. Vanuit en voor mijn werk heb ik een coachopleiding voor overheidsmanagers via InterCoach gevolgd. Vanaf november 2020 ben ik 2 jaar vervroegd met pensioen gegaan en besteed ik – naast mijn hobby’s en het genieten van mijn vrij zijn – nog beperkte tijd aan/in mijn eigen (deeltijd) Praktijk.

In 2020 ben ik met mijn partner Klaas Strikwerda verhuisd naar Meerstad bij de stad Groningen.

Gestalt, lichaamswerk ELW & Rebalancing, ademwerk, stemwerk, traumawerk SE & NARM, mindfulness & meditatie en coaching zijn voor mij ondersteunende, direct werkende methodes voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Het maakt je vrij en brengt je van je hoofd naar je hart.

Wat ik heb geleerd geef ik graag door!

Opleidingen Praktijk:

– 3-jarige opleiding Transpersoonlijke Psychotherapie Centrum voor Gestalttherapie en Lichaamswerk (CGL) Noordbroek
– 4-jarige opleiding Trainer Emotioneel Lichaamswerk inclusief ademspecialisatie Instituut Emotioneel Lichaamswerk Venwoude
– 3-jarige beroepsopleiding Rebalancing® School voor Lichaamswerk & Bewustzijn
– Somatic Experiencing® lichaamsgerichte traumatherapie opleiding Practitioner (SEP) ontwikkeld door Peter Levine 36 opleidingsdagen European Association For Somatic Experiencing® BodyMind Opleidingen
– Integral Somatic Psychotherapy (ISP) Dr. Raja Selvam 12 opleidingsdagen Aumm Instituut
– NeuroAffective Developmental Pschology NAP Marianne Bentzen 12 opleidingsdagen BodyMind Opleidingen
– Medische Basiskennis HBO-niveau volgens de PLATO-normen (eis zorgverzekeraars) Sonnevelt Opleidingen
– NeuroAffectieve Relationele Model™ (NARM) opleiding ontwikkelingstrauma & herstellen zelfregulerend vermogen Dr. Larry Heller 20 opleidingsdagen en 20 leersessies en supervisie sessies BodyMind Opleidingen
– Psychosociale Basiskennis volgens PLATO-normen VITA Opleidingen
– Herhaling opleiding NARM met Michael Mokrus als docent vanaf september 2020 alle 4 blokken t/m maart 2022
– Bijscholing jaarlijks Medische Basiskennis & Psychosociale Basiskennis

In de loop der jaren is mijn belangstelling voor meditatie toegenomen en ben ik Mondo Zen – Hollow Bones, Japanese & Chinese Zen voor de 21ste eeuw, gaan beoefenen.

Mijn praktijk <Van Harte Leven> heb ik zo genoemd omdat ik graag wil bijdragen aan (het/een) leven vanuit het/je hart in verbondenheid en eveneens dat het/je leven van harte mag zijn. De kleur oranje op deze website is de kleur van transformatie. Vlinders zijn een uiting van transformatie.

Hartegroet