Ademwerk

“Het leven is een avontuur, geen verzorgde reis” – Eckhart Tolle

Individueel

Een ademsessie individueel duurt ongeveer anderhalf uur en begint met een gesprekje vooraf. Daarna ga je – ondersteund door muziek – ongeveer vijfenveertig minuten tot een uur intenser ademen. Een ademsessie kan je ondersteunen terug te komen bij wie je in wezen bent. In een ademsessie kun je bijvoorbeeld ruimte geven aan oude pijn en verdriet dat is opgeslagen in je lichaam.

Helend ademen is een techniek die diep doorwerkt:

– fysiek komt je lichaam in (diepere) ontspanning

– (oude vastzittende) spanningen, herinneringen, emoties en gevoelens kunnen worden afgemaakt, geïntegreerd en losgelaten, geheeld

– mentaal word je je bewust van gedachtes die voorbij komen

– spiritueel neem je waar je dat je zoveel meer bent….. Adem je vrij van wat je niet langer ondersteunt!

Ademen is leven … Ademwerk is vrijwel voor iedereen!

Bijvoorbeeld als je een dieper contact wilt met al je gevoelens en emoties. Of als deze je soms overspoelen en wilt komen tot meer emotioneel evenwicht. Of als je last hebt van spannings- en gezondheidsklachten. Of als je ruimte wilt maken voor depressieve gevoelens, verdriet. Of als je verwerking zoekt voor wat je hebt doorgemaakt op je levenspad. Of als je (meer) contact wilt met wie je in wezen bent, contact wilt met je wezenlijke verlangen. Of als je je vrijer wilt voelen in je lichaam. Als je je op een diepgaand niveau blijvend wilt ontspannen.

Door met je aandacht te blijven bij wat er is tijdens het ademen vindt transformatie plaats. Je komt in contact met een weten voorbij het denken. Je ervaart dat je heel en compleet bent zoals je bent.

De toegepaste ademtechnieken zijn gebaseerd op het werk van Stanislav Grof, Leonard Orr (Rebirthing), Ted Wilson en Almasta Faber & Wil Baas.

Geef jezelf de ervaring en kom ademen!

Ademdagen

“Smile, Breathe, Go slowly.” – Thich Nhat Hanh

Een ademdag = een dag diep(er) ontspannen!

Na een kennismakings-/openingsronde starten we met bewegen op muziek en lichaamswerk om meer contact te maken met jezelf en je lichaam. In de eerste ademsessie maak je ruimte voor wat in je leeft. In de tweede meer meditatieve ademsessie in de middag is de uitnodiging te ontspannen in alle gevoelens, emoties, lichamelijke sensaties en beelden die in je naar boven komen. Met je aandacht bewust zijn in/bij je lichaam bij alles wat is waar te nemen, is een sleutel tot diepe ontspanning en heling. Je ademt als het ware heen door wat in je is opgeslagen, rond af en laat los.

Gedurende de dag is er gelegenheid ervaringen te integreren.

Deze dag is geschikt voor een eerste kennismaking met ademwerk. Als je ervaring hebt, is het een uitstekende gelegenheid je persoonlijke ontwikkeling verder te verdiepen.

Maximaal 10 deelnemers (vooraf aanmelden).

Ervaar diepe(re) ontspanning en kom meer thuis bij je ware zelf!

Op verschillende manieren kan meer geademd worden.

Door gewoon meer in te ademen door de mond of door de neus. Door een intense buikademhaling of een intense borstademhaling, afhankelijk van het chakragebied waarmee gewerkt wordt.

Door zoveel mogelijk in te ademen en vervolgens alle adem als het ware naar alle gebieden in je lichaam te sturen en te wachten op/tot de ademimpuls.

Een van de ademtechnieken is de verbonden ademhaling. Bij een verbonden ademhaling laat je geen pauzes tussen je in- en uitademing, zodat de ademhaling verbonden is. Je ademt hierdoor intenser. Je ademt vol en diep. Je laadt je lichaam als het ware op en vergroot de doorstroming van energie. Je brengt je lichaam meer tot leven.

Heb je enige ervaring met ademwerk en zou je op een ademdag of vaker willen komen assisteren? Laat het me weten, dan neem ik contact met je op.